casa-structura-metalica

Avantajele Constructiilor Metalice

0 Shares
0
0
0

Construcția cadrelor din oțel își mărește constant cota de piață în sectorul construcțiilor și ingineriei civile. Cu toate acestea, încadrarea oțelului este o metodă de construcție eficientă în comparație cu alternativele? În acest articol vom analiza avantajele și dezavantajele construcției cadrului de oțel structural ca ghid pentru dezvoltatori și ingineri de proiectare care explorează diferite opțiuni de construcție.

Înțelegerea construcției cadrului din oțel

Construcția cadrului de oțel era folosită în primul rând pentru structuri mari, simple, cum ar fi garaje, clădiri agricole mari și depozite – precum și clădiri înalte. Acesta este modul în care construcția cadrelor din oțel este încă înțeleasă în credința populară, dar este folosită acum și pentru o gamă largă de alte tipuri de dezvoltare, inclusiv birouri, fabrici, școli, clădiri publice și unele locuințe rezidențiale.
Construcția cadrului din oțel este o opțiune bună pentru o diversitate de proiecte din mai multe motive, inclusiv:
Durabilitate
Accesibilitate
Durabilitate
Componentele structurale din oțel pot fi fabricate rapid în afara amplasamentului și apoi transportate la șantier atunci când este necesar, minimizând cerințele de forță de muncă la fața locului și reducând impactul variabilelor care pot întârzia un proiect, cum ar fi vremea nefavorabilă.

Avantajele construcției cadrului din oțel

Construcțiile cu cadru din oțel oferă următoarele avantaje în comparație cu construcțiile din cărămidă, beton și lemn.
1) Rezistență și durabilitate
Componentele structurale din oțel sunt mai ușoare și mai puternice decât produsele din lemn sau beton care suportă greutatea. O fabricație tipică de oțel care suportă greutatea este cu 30% până la 50% mai ușoară decât un echivalent din lemn sau beton. Acest lucru face ca construcția cadrului din oțel să fie mult mai puternică și mai durabilă decât alternativele tradiționale încadrate.
2) Fabricare ușoară în diferite dimensiuni
Știfturile din oțel sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și pot fi fabricate la comandă. Aceasta înseamnă că pot fi personalizate pentru a suporta sarcini specifice în clădiri de toate tipurile și dimensiunile diferite.
3) Rezistența la foc
Construcțiile din oțel sunt extrem de rezistente la foc, reducând riscul de incendiu pentru o clădire și întârzierea răspândirii unui incendiu în cazul în care se produce. Acoperirile speciale ignifuge acționează pentru a crește această proprietate a oțelului structural.
4) Rezistent la dăunători și insecte
Componentele structurale din oțel sunt imune la efectele degradante ale insectelor și mamiferelor care îngroapă – ceea ce poate provoca o problemă pentru structura din lemn dacă nu este tratată în mod adecvat.
5) Rezistență la umiditate și vreme
Oțelul structural poate avea bune proprietăți rezistente la umiditate, în funcție de conținutul său de carbon. Acoperirea cu zinc fierbinte și tratamentele suplimentare cu pulbere pentru rezistență sporită la rugină vor face ca o componentă structurală din oțel să fie și mai imună la efectele apei – un aspect important pentru componentele expuse la intemperii.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Casa independenta energetic?

Ce este o casa independenta energetic? Viața autonomă nu trebuie să însemne mutarea într-o cabană din pădure și…

Case Metalice

Casele metalice sunt structuri construite din materiale metalice, precum oțelul sau aluminiul, și sunt o opțiune populară pentru…