Constructii Metalice Modulare

0 Shares
0
0
0

Constructiile Metalice Modulare sunt un fenomen relativ nou in industria constructiilor. Acestea sunt considerate a fi sofisticate prin design, dar usor de incorporat in orice proiect arhitectural.

Modulele metalice prefabricate sunt cele mai preferate de catre public. Imediat dupa este lemnul, dar acesta nu ofera aceeasi rezistenta si durabilitate. De regula exista doua tipuri de module:

  • Room Pods (a se traduce Pod-uri de Camera) – care sunt create pentru a fi integrate in structuri deja existente. De exemplu: o baie la o casa sau o mica terasa acoperita pentru un street fast-food.
  • Structural Modules (Structuri Modulare) – care sunt pregatite sa suporte greutatea unei intregi constructii si pot sa fie extinse la un proiect de orice anvergura.

Este important sa intelegi ca daca doresti spatii mai intinse sau mai inalte o sa fie nevoie sa imbini mai multe containere. In mod tipic o persoana stie deja cam ce fel de casa isi doreste, dar daca iti propui sa construiesti pentru un business, sa zicem un hotel, trebuie sa ai in minte profilul clintilor tai.

Ca exercitiu de imaginatie sa zicem ca vrei sa construiesti un hotel in Tokyo. Acolo ai toate sansele sa ai succes cu marimea standard a modulelor, din moment ce publicul este obisnuit cu camere de dimensiuni mai reduse si chiar le indrageste. Daca vrei sa faci unul in Roma, s-ar putea sa fie cazul ca publicul sa simta nevoia pentru mai mult spatiu, deci trebuie sa imbini mai multe module.

Locatiile si scopurile pot varia in nenumarate moduri, dar noi putem duce la capat cu eficienta orice proiect.

Metalul ca material de constructie

Metalul este un material foarte des folosit in constructii pentru ca este durabil si ajuta la formarea unei structuri de rezistenta puternice. Acesta poate suporta tonaje mai mari raportate la o cantitate mai mica de material folosit fata de alti compusi.

De asemenea, se poate intinde ca suprafata fara piloni de suport (in aer) pe distante mai mari si sa suporte aceeasi masa ca alti compusi. Asta le ofera designerilor libertate sporita la capitolul creativitate. Pana la urma estetica este ceva ce ne intereseaza pe toti.

Un proiectant capabil poate sa faca dintr-o structura metalica una rezistenta la conditii meteo dure, cutremure, coroziune si chiar sa ii ofere o rezistenta sporita la razele UV. Serviciu indelungat cu degradare scazuta.

Metalul este un material reutilizabil. Daca din oricare motiv doresti sa il reciclezi, poti face asta fara probleme. Din acest motiv majoritatea constructiilor metalice sunt deseori vazute ca si prietenoasa cu mediul inconjurator. E bine de stiut ca acesta nu isi pierde calitatea o data cu reciclarea. Acest lucru nu se poate spune si despre alti compusi ce nu pot sa fie topiti sau despre materialele fibroase.

Este o practica populara ca atunci cand o cladire ajunge la finalul ciclului sau de viata, sa reciclezi cat mai mult posibil din ea. Metalul poate sa fie direct refolosit in multe dintre cazuri. Asta se intampla cel mai des in mediul structurilor cu cadru metalic.

Totusi nu este nevoie sa te limitezi complet la metal atunci cand vine vorba despre containerele Rainz Cube. Nimic nu te opreste sa incorporezi si alte materiale. Poti, bineinteles, sa te bucuri de puternica structura metalica in timp ce finisezi cu un exterior de lemn, pui o izolatie calduroase la mijloc, iar inauntru poti avea chiar si pereti daca asta e ceea ce iti doresti.

Oricare combinatie este valida si iti poate sta la dispozitia in doar cateva momente. Important este sa stii ce vrei. Si, pana la urma, daca chiar nu poti sa te decizi, te vom ajuta noi cu cel mai mare drag si profesionalism.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
eficienta energetica casa

Eficienta Energetica

CASE ULTRA-EFICIENTECasele ultra-eficiente combină construcții, aparate și iluminat eficiente din punct de vedere energetic cu sisteme de energie…
casa-structura-metalica

Avantajele Constructiilor Metalice

Construcția cadrelor din oțel își mărește constant cota de piață în sectorul construcțiilor și ingineriei civile. Cu toate…

AM LANSAT UN CALCULATOR DE PRET

Pentru cine dorește sa isi poată calcula orientativ prețul la o construcție din containere modulare va rugam sa…